Fortsätt till innehållet

Vegansk hamburgare

Superenkla och goda veganska burgare som går lika bra att steka som att lägga på grillen en fin sommarkväll. Här är vårt förslag på tillbehör men du kan så klart lägga till annat gott som t ex rostad och picklad lök. Servera med sötpotatisfries eller pommes frites för en extra mättande måltid.

Vegansk hamburgare

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • tomat
  • ½  rödlök
  • 0 kg saltgurka
  • 0 kg salladsblad
  • Valio Oddlygood® Veggie slices cheddar flavoured
  • växtbaserade hamburgerbiffar t.ex. Beyond meat
  • hamburgerbröd

Dressing

  • 4 msk vegansk majonnäs
  • 1 tsk srirachasås
  • 0 kg salt och svartpeppar

Instruktioner

  1. Skär tomat, lök och saltgurka i skivor. Skölj och torka salladsbladen.
  2. Blanda majonnäsen och srirachasåsen. Smaka av med salt och peppar.
  3. Grilla biffarna eller stek burgarna i olja i en het panna eller grilla några minuter per sida. Lägg Oddlygood® Veggie Slices så att de smälter. Rosta bröden.
  4. Montera burgarna med bröd, dressing och grönsaker.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.