Fortsätt till innehållet
Vegansk pastagratäng med svamp och spenat

Vegansk pastagratäng med svamp och spenat

Vegansk pastagratäng med svamp och spenat går snabbt att göra och är därmed perfekt när man är trött en vardagskväll. Vill du ha lite mer smak kan du ta smaksätta såsen med lite chili. Servera gärna med en sallad.

Vegansk pastagratäng med svamp och spenat

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 250 g spiralpasta
  • 100 g shiitakesvamp
  • gul lök
  • vitlöksklyftor
  • 50 g babyspenat
  • tomatsås till pasta, burk
  • 75 g Valio Oddlygood® Veggie grated
  • 0 kg salt och svartpeppar

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Förkoka pastan i saltat vatten, lämna litet tuggmotstånd.
  3. Skiva svamparna. Skala och finhacka löken och vitlöksklyftorna. Fräs löken och svampen i olja i en stekpanna tills de mjuknar, ca 10 minuter. Rör ner spenaten. Salta och peppra.
  4. Blanda pasta, svamp och tomatsås och lägg i en ugnsform. Strö över osten.
  5. Grädda i ugnen i ca 15-20 minuter.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.