Fortsätt till innehållet
Vegetarisk grönärtsoppa

Vegetarisk grönärtsoppa

Grön ärtsoppa tillagas snabbt och enkelt med frysta ärtor. Det här receptet ger ärtsoppan lite extra sting med pepparrotscreme. Supergott, nyttigt och helt vegetariskt.

Vegetarisk grönärtsoppa

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • gul lök
  • 1 tsk rapsolja
  • grönsaksbuljong
  • 4 dl vatten
  • 600 g frysta ärtor
  • 1½ dl
    Valio Laktosfri mellanmjölkdryck
     I Valio laktosfri mellanmjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
    Valio Laktosfri mellanmjölkdryck 1,5% 1L
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 krm salt

Pepparrotscreme


Instruktioner

  1. Skala och finhacka löken.
  2. Fräs löken mjuk i lite olja i en kastrull på medelvärme, ca 5-10 minuter, utan att den tar färg.
  3. Tillsätt vatten, grönsaksbuljong och ärtor. Låt koka i ca 10 minuter.
  4. Mixa soppan slät med en stavmixer och tillsätt mjölken. Smaksätt med peppar och salt.
  5. Värm upp soppan igen.
  6. Blanda crème fraiche med pepparrot.
  7. Häll upp soppan i skålar och toppa med pepparrotscremen.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.