Ingredienser

20 portioner

  • Botten
  • 200 g sötmandel
  • 2 dl strösocker
  • 2 st äggvitor
  • Fyllning
  • 125 g Valio Smör normalsaltat 500 g
  • 1 1⁄2 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 st äggula
  • 50 g mörk choklad
  • Garnering
  • 300 g mörk choklad

Beskrivning

Chokladbiskvi är mångas favorit i konditoridisken. Ändå är det få som provat att baka egna chokladbiskvier. Testa den här chokladdoppade klassikern med mjuk chokladsmörkräm och seg mandelbotten, som dessutom är naturligt glutenfri. 

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175°C. 
  2. Botten: Mixa mandel i en matberedare till ett fint mjöl. 
  3. Häll i socker och blanda. Tillsätt vispade äggvitor och rör ihop till en smet. 
  4. Spritsa små platta kakor ca 5 cm i diameter på en plåt med bakplåtspapper. 
  5. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter tills kakorna är gyllenbruna. Låt dem sedan svalna på plåten. 
  6. Fyllning: Vispa ihop smör, florsocker och vaniljsocker. Rör ner äggulan. 
  7. Smält chokladen, låt svalna och rör sedan ner i smörkrämen till den är slät. 
  8. Spritsa smörkrämen toppigt på kakornas platta sida. Låt stå kallt tills krämen stelnat. 
  9. Garnering: Smält chokladen och låt den svalna något. 
  10. Doppa biskvierna i chokladen och låt dem stelna i kylen. 

För mer information om maghälsa

Populära avdelningar