Fortsätt till innehållet
Baka med kvarg

Bakning

Baka med kvarg

Vad är kvarg?

Kvarg är en färskost gjord på surmjölk som med hjälp av mjölksyrabakterier koagulerar till en slät och krämig konsistens. Kvarg som inte är smaksatt kan uppfattas något syrlig till smaken. I Sverige har kvarg kommit att bli en produkt som ofta förknippas med träning på grund av dess relativt höga proteinhalt jämfört med många andra mejeriprodukter.

Kvarg till bakning och desserter

Att baka med kvarg är både gott och smidigt. Smaksatt kvarg tillför mycket smak till bakverket vilket gör att du med enkla medel och färre ingredienser kan göra succé i köket. Det ska vara kul att baka och därför har vi på Valio tagit fram massor med goda recept som innehåller någon av våra laktosfria kvargar. Baka och njut!Bullar och bakelser med kvarg

Att göra bakelser har aldrig varit enklare än med smaksatt kvarg som ingrediens. Testa att göra enkel Pavlova i glasbehållare som tar några minuter eller utmana dig själv i köket med en lite mer avancerad bakelse som Baked Alaska – perfekt för kalas eller andra festligheter. Visste du att även klassiska kanelbullar kan få ett extra lyft med vaniljkvarg? Ta på dig förklädet och testa dig fram!


Valios laktosfria kvarg – till bakning & desserter

Med Valios smaksatta kvarg är det enkelt att lyckas med bakning och desserter.