Fortsätt till innehållet

Tema

Laga mat med svamp

Att laga mat med svamp är både enkelt och smakrikt. Svampens mustiga ton lyfter allt från pasta och soppor till gratänger och festliga middagar!



Inspiration & tips – Så lyckas du med pajen

Att baka paj är enkelt, men med några små knep blir resultatet ännu bättre:

  • Välj rätt pajdeg: En klassisk pajdeg med riktigt smör blir frasig och god. Med Valios laktosfria smör får du samma smak – men helt laktosfritt.
  • Förgrädda pajskalet: Då håller degen sig frasig även med krämig fyllning.
  • Variera fyllningen: Ost, grönsaker, kyckling eller lax – bara fantasin sätter gränser.
  • Servera med tillbehör: En fräsch sallad eller en klick crème fraiche gör matpajen komplett.


Perfekta tillbehör som lyfter soppan

En soppa blir ännu bättre med rätt tillbehör.

  • Nybakat bröd – klassikern! Allt från surdegsbröd och baguette till ostfrallor.
  • Toppingar – crème fraiche, örter, rostade frön eller krutonger ger både smak och textur.
  • Sallad – en fräsch grönsallad eller coleslaw som balanserar den varma soppan.