Fortsätt till innehållet
Vegansk auberginepizza med chilisås

Vegansk auberginepizza med chilisås

En vegansk pizza med tomatsås med lite chilisting, aubergineskivor och oliver. Några färska basilikablad blir gott och fint på toppen efter gräddningen.

Vegansk auberginepizza med chilisås

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Pizzadeg

  • 2 dl vatten
  • 25 g jäst, färsk
  • ½ tsk salt
  • 4 dl vetemjöl

Tomatsås

  • gul lök
  • vitlöksklyfta
  • stjälkselleri
  • röd chili
  • 400 g krossade tomater
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa svartpeppar

Topping

  • aubergine
  • 1 dl grovt havssalt
  • 10  svarta oliver
  • championer, skivade
  • 150 g Valio Oddlygood® Veggie grated mozzarella flavour
  • 1 kruka färsk basilika till servering

Instruktioner

Pizzadeg

  1. Värm vattnet till 37 °C. Lös upp jästen i vattnet. Tillsätt salt och mjöl och arbeta ihop till en smidig deg.
  2. Låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, ca 30 minuter medan fyllningen förbereds.

Tomatsås

  1. Skala och finhacka löken. Finhacka sellerin och chilin. Lägg alla grönsaker och de krossade tomater i en kastrull.
  2. Låt sjuda i 15 minuter. Smaka av med peppar och salt.

Topping

  1. Skär auberginen i tunna skivor. Lägg skivorna på ett hushållspapper och strö på grovsalt. Låt stå ca 15 minuter. Torka av överflödig vätska.
  2. Stek aubergineskivorna i olivolja i en stekpanna eller rosta dem på plåt i ugn på 250 °C i 15 minuter.

Pizza

  1. Dela degen i två delar och kavla ut till tallriksstora pizzor.
  2. Lägg pizzorna på plåtar med bakplåtspapper.
  3. Bred på tomatsås och strö över ost. Lägg på aubergineskivor, oliver och svamp.
  4. Grädda i 10-12 minuter.
  5. Toppa med färsk basilika och servera direkt!
  6. Tips: Blir det pizzasås över är den god på pasta eller på varma mackor. Den går också bra att frysa.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.