Auberginepizza

Auberginepizza

Auberginepizza

En vegansk pizza med smak av mild tomatsås, mjuka aubergineskivor och basilika.

2 Portioner
1 h
22 ratings

Ingredienser2 Portioner

Pizzadeg

2 dl
Vatten
25 g
Jäst
4 dl
Vetemjöl
½ tsk
Salt

Tomatsås

400 g
Krossade tomater
1 st
Gul lök
2 st
Vitlöksklyfta
1 st
Stjälkselleri
1 st
Röd chili
1 nypa
Salt
1 nypa
Svartpeppar

Fyllning

1 st
Aubergine
1 dl
Grovt havssalt
10 st
Svarta oliver
7 st
Championer
150 g
1 kruka
Färsk basilika

Gör så här

  1. Pizzadeg

  2. Värm vattnet till 37 grader och lös upp jästen i vattnet.
  3. Tillsätt salt och vetemjöl.
  4. Arbeta ihop degen ordentligt.
  5. Låt jäsa under bakduk till dubbel storlek, ca 30 min medan fyllningen förbereds.
  6. Tomatsås

  7. Finhacka grönsakerna och lägg grönsaker och krossade tomater i en kastrull.
  8. Låt puttra i 15 minuter. Smaka av med peppar och salt.
  9. Fyllning

  10. Skär aubergine i tunna skivor och bred ut skivorna på hushållspapper och strö på mycket salt.
  11. Torka av överflödig vätska.
  12. Tillaga aubergineskivorna med olivolja i en kastrull eller rosta skivorna på plåt i ugn på 250 grader i 15 min.
  13. Pizza

  14. Dela degen i två delar och kavla ut till tallriksstora pizzor.
  15. Lägg pizzorna på bakplåtspapper på en plåt.
  16. Bred på tomatsås och strö över Veggie Mozzarella. Lägg på aubergineskivor, oliver och skivad svamp.
  17. Grädda i 10-12 minuter.
  18. Toppa med färsk basilika och servera direkt!

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.