Fortsätt till innehållet
Citron- och saffransrisotto

Citron- och saffransrisotto

Risotto är en klassisk risrätt som kommer från norra Italien. En perfekt risotto ska vara något rinnig och saftig när den tillagas. Saffran ger maten en härlig färg till påsken och såklart – god smak!

Citron- och saffransrisotto

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Till servering

  • 65 g ruccola

Instruktioner

  1. Koka upp kycklingbuljongen i en kastrull. Hacka löken och fräs i smör i en annan kastrull eller gryta tills löken är genomskinlig. Tillsätt ris och saffran och rör om. Tillsätt lite kycklingfond i kastrullen med riset och rör om. Rör om ofta för att riset inte ska bränna fast.
  2. Fortsätt tillsätta buljong allt eftersom buljongen absorberas av riset. Låt det koka på svag värme i cirka 20 minuter. En bra risotto ska vara krämig, riset ska dock ha en hård kärna så det blir lite tuggmotstånd.
  3. När risotton nästan har kokat klart, rör ner rivet citronskal och citronsaften. Tillsätt den rivna osten och smöret. Rör tills osten smält. Smaka av!
  4. Lägg risotton i en uppvärmd djuptallrik. Strö över färsk ruccola och servera omedelbart.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.