Köttgryta med dill - eller pepparrotssås

Köttgryta med dill - eller pepparrotssås

Köttgryta med dill - eller pepparrotssås

Köttgryta med dill - eller pepparrotssås

Köttgryta med morot och lök servera med dill - eller pepparrotssås.

4 Portioner
2 h
00 ratings

Ingredienser4 Portioner

800 g
Nötkött, högrev eller grytbitar
1 l
Vatten
1 st
Morot
1 st
Hackad gul lök
1 st
Lagerblad
2 msk
Kalvfond
2 tsk
Salt
1 krm
Vitpeppar

Pepparrotssås

5 dl
Grönsaksbuljong
5 dl
25 g
Riven pepparrot
2 msk
Dijonsenap
Salt och peppar (efter smak)

Dillsås

5 dl
Kalvbuljong
1 msk
Ättiksprit
3 dl
2 msk
Socker
1 dl
Färsk dill
Salt och peppar (efter smak)

Gör så här

  1. Putsa köttet och skär i önskad storlek.
  2. Täck med vatten, koka upp med kalvfond och skumma av.
  3. Tillsätt lagerblad, morötter och lök samt kryddor.
  4. Låt koka tills köttet är mjukt och mört. Ca 1-1,5h.
  5. Servera med antingen pepparrotssås eller dillsås.
  6. Pepparrotssås

  7. Koka upp buljongen, tillsätt övriga ingredienser och låt sjuda ca 10 minuter.
  8. Red av såsen till önskad konsistens.
  9. Dillsås

  10. Koka upp buljongen, tillsätt övriga ingredienser förutom dillen.
  11. Låt sjuda/koka i ca 10 minuter.
  12. Red av såsen med maizena (toppredning) till önskad konsistens.
  13. Rör ner dillen i såsen precis innan servering.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra er användarupplevelse och samla in användarstatistik. Genom att fortsätta att använda webbplatsen godkänner ni att vi använder cookies.Läs hela Valios integritetspolicy ›