Fortsätt till innehållet
Mjölkfri ugnspannkaka med morot

Mjölkfri ugnspannkaka med morot

En mjölkfri ugnspannkaka med riven morot. Toppa med en tomatmix gjort på soltorkade tomater, plommontomater, vitlök och persilja.

Mjölkfri ugnspannkaka med morot

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 6½ dl oddlygood® havredryck
  • ägg
  • morot, finriven
  • 1 msk olja

Tomatmix

  • 250 g körsbärstomater
  • soltorkade tomater i olja
  • vitlöksklyfta
  • 1½ dl persilja, hackad
  • 1 tsk oregano
  • ¾ tsk svartpeppar
  • ¼ tsk salt

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 250 °C.
  2. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Vispa ned havredryck, ägg och riven morot. Blanda. Låt smeten svälla ca 15 minuter.
  3. Häll smeten i en långpanna (cirka 40x30 cm) med bakplåtspapper och grädda först i nedre delen av ugnen i 10 minuter. Sänk temperaturen till 225°C och fortsätt grädda i cirka 20 minuter.
  4. Halvera eller kvarta tomaterna, hacka de soltorkade tomaterna och skala och finhacka vitlöken. Fräs allt i en stekpanna med lite fett i ca 5 minuter. Blanda med kryddorna, salt och peppra.
  5. Servera pannkakorna med tomatröran.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.