Mjölkfri ugnspannkaka med morot

Mjölkfri ugnspannkaka med morot

Mjölkfri ugnspannkaka med morot

Mjölkfri ugnspannkaka med morot

En mjölkfri ugnspannkaka med riven morot. Toppa med en tomatmix gjort på soltorkade tomater, plommontomater, vitlök och persilja.

6 Portioner
1 h
00 ratings

Ingredienser6 Portioner

3 dl
Vetemjöl
1 tsk
Bakpulver
½ tsk
Salt
6 ½ dl
Oddlygood® havredryck
3 st
Ägg
1 st
Morot, finriven
1 msk
Olja

Tomatmix

250 g
Plommontomater
5 st
Soltorkade tomater i olja
1 ½ dl
Färsk persilja
1 st
Vitlöksklyfta
1 tsk
Oregano
¾ tsk
Svartpeppar
¼ tsk
Salt

Gör så här

  1. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Ha i havredryck, ägg och riven morot. Blanda. Låt smeten svälla.
  2. Halvera eller skiva plommontomaterna, skär de soltorkade tomaterna i bitar och finhacka persiljan och vitlöken. Ha i grönsakerna tillsammans med kryddorna i en kall stekpanna och låt dem ta smak.
  3. Värm ugnen till 250 grader. Häll smeten på bakplåtspapper i en långpanna (cirka 40x30 cm) och grädda först i nedre delen av ugnen i 10 minuter. Sänk temperaturen till 225 grader och fortsätt grädda i cirka 20 minuter.
  4. När pannkakan är färdig, värm snabbt upp tomatmixen i stekpannan och fördela den sedan över pannkakan.
  5. Servera som kvällsmål eller mellanmål

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra er användarupplevelse och samla in användarstatistik. Genom att fortsätta att använda webbplatsen godkänner ni att vi använder cookies.Läs hela Valios integritetspolicy ›