Potatisgratäng med vitlök, svart vitlöksbiff och rödvinssås med torkad skogssvamp

Potatisgratäng med vitlök, svart vitlöksbiff och rödvinssås med torkad skogssvamp

Potatisgratäng med vitlök, svart vitlöksbiff och rödvinssås med torkad skogssvamp

Potatisgratäng med vitlök, svart vitlöksbiff och rödvinssås med torkad skogssvamp

Potatisgratäng med vitlök och Oddlygood Easy Cooking, svart vitlöksbiff och rödvinssås med torkad skogssvamp. En härligt smakrik varmrätt som är perfekt när du vill bjuda familj och vänner på något riktigt gott.

4 Portioner
2 h
00 ratings

Ingredienser4 Portioner

Potatisgratäng

1 kg
Fast potatis
1 st
Gul lök
2 st
Vitlöksklyftor
5 dl
1 krm
Salt
1 krm
Svartpeppar

Svart vitlöksbiff

1 st
Gul lök
1 st
Vitlöksklyfta
4 st
Svart vitlök (klyftor)
1 tsk
Kinesisk soja
1 msk
Svampfond
1 tsk
Dijonsenap
1 msk
Rapsolja
1 tsk
Sirap
400 g
Vegansk färs, formbar
1 krm
Svartpeppar
1 msk
Rapsolja till stekning

Rödvinssås

1 st
Gul lök
1 st
Vitlöksklyfta
½ tsk
Torkad rosmarin
½ dl
Torkad skogssvamp
37 ½ cl
Rött vin
2 ½ dl
Vatten
1 ½ msk
Svampfond
1 ½ tsk
Socker
2 msk
Margarin
1 tsk
Majsstärkelse
1 krm
Salt
1 krm
Svartpeppar

Vitlöksfräst broccoli

250 g
Broccoli
2 st
Vitlöksklyftor
1 msk
Japansk soja
1 tsk
Citronjuice, färsk
1 msk
Rapsolja

Gör så här

  1. Börja med potatisgratängen. Skala potatisen, löken och vitlöken och strimla i tunna skivor med kniv eller mandolin.
  2. Blanda potatis, lök och vitlök i botten på en 40x30 cm stor ugnsform och salta och peppra rikligt. Häll över OddlyGood Easy Cooking och rör försiktigt om så allt täcks.
  3. Ställ in i ugnen på 225 grader i ca 45-55 minuter. Efter ca 25-30 minuter borde gratängen ha fått fin färg, så täck den med ugnsfolie sistan halvan så att den inte övergräddas.
  4. Förbered under tiden rödvinssåsen. Börja med att skala och skiva lök och vitlök och fräs i rikligt med margarin tillsammans med rosmarin, svartpeppar och torkad svamp tills löken mjuknat.
  5. Slå i rödvinet och låt koka på medelvärme tills vinet reducerats ner till ungefär hälften.
  6. Medan såsen kokar så förbereder du dina biffar: Skala och finhacka lök och vitlök och blanda ner i färsen tillsammansmed alla övriga ingredienser. Smaka av och teststek gärna en liten bit. Forma fyra stora biffar på ca 100 g vardera.
  7. Stek biffarna i rapsolja tills de fått fin färg på bägge sidor och är fasta i mitten. Håll varma tills det är dags att servera.
  8. Rödvinssåsen: När såsen reduceras ner så sila bort grönsakerna, tillsätt vatten, margarin och socker till såsen och koka upp. Smaka av med salt och peppar och avsluta genom att reda såsen till önskad konsistens med majsstärkelse.
  9. Det sista du gör är att steka broccolin. Skölj den och trimma ner i buketter. Skala och skiva vitlöken.
  10. Stek broccolin på hög värme i rapsolja tills den börjar bli intensivt grön. Vänd ner vitlöken, sojasåsen och citronjuicen och stek i 1 min så alla smaker blandas. Smaka av med svartpeppar.
  11. Servera allt tillsammans så fort broccolin är klar!

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.