Fortsätt till innehållet
Syrade chilifrukter

Syrade chilifrukter

Syrad chili, eller picklad chili som det också kallas, är enklare att göra hemma än vad man kan tro. Det enda du behöver är chili, vatten, salt och lite tålamod då chilin behöver ett par dagar att mogna.

Syrade chilifrukter

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 1 l vatten
  • 3 msk jodfritt salt
  • 30  chilifrukter

Instruktioner

  1. Koka upp vattnet med saltet och låt svalna.
  2. Skölj chilin ordentligt och lägg över dem i en burk eller två. Välj en chilisort du själv tycker är lagom i hetta.
  3. Häll på saltvattnet så att alla chilifrukter är täckta av vatten. Du kan ta en påse med vatten, knyten, till hjälp för att säkerställa att alla frukter är under vatten.
  4. Stäng locket och låt stå framme i rumstemperatur ca 48 timmar. När syrningen kommer igång kan det läcka ut saltvatten och det är därför praktiskt att burken står på en tallrik.
  5. Kontrollera första dygnen att grönsakerna fortfarande ligger under vatten. Om det behövs kan man fylla på med mer saltvatten.
  6. Efter tre dygn ställer du in burken i ett kylskåp. Innan du gör det kontrollerar du att frukterna är vattentäckta och fyller på saltvatten vid behov. Rätt syrade grönsaker håller minst ett år i kylen.
  7. Nu avstannar jäsningen och frukterna börjar mogna. Låt dem gärna stå i kylen en månad innan du njuter av de första frukterna. Om syrningen har gått rätt till håller dina syrade chilifrukter i ca ett år.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.