Fortsätt till innehållet
Ugnspannkaka med morot och tomatröra

Ugnspannkaka med morot och tomatröra

En ugnspannkaka med riven morot. Toppa med en tomatmix gjort på soltorkade tomater, plommontomater, vitlök och persilja.

Ugnspannkaka med morot och tomatröra

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • 6½ dl
    Valio Laktosfri mellanmjölkdryck
    I Valio laktosfri mellanmjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
    Valio Laktosfri mellanmjölkdryck 1,5% 1L
  • ägg
  • morot, finriven
  • 1 msk
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 500 g

Tomatmix

  • 250 g körsbärstomater
  • soltorkade tomater i olja
  • vitlöksklyfta
  • 1½ dl persilja, hackad
  • 1 tsk oregano
  • ¾ tsk svartpeppar
  • ¼ tsk salt

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 250 °C.
  2. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Vispa ned mjölk, ägg och riven morot. Låt smeten svälla ca 15 minuter.
  3. Häll smeten i en långpanna (cirka 40x30 cm) med bakplåtspapper och grädda i nedre delen av ugnen i 10 minuter. Sänk temperaturen till 225°C och fortsätt grädda i cirka 20 minuter.
  4. Halvera eller kvarta tomaterna, hacka de soltorkade tomaterna och skala och finhacka vitlöken. Fräs allt i en stekpanna med lite smör i ca 5 minuter. Salta och peppra och blanda ned persiljan.
  5. Servera pannkakorna med tomatröran.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.