
Förberedelsetid
Aktiv
40 min
Passiv
15 min
Totalt
55 min
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
- Ugn200°C
Recension
3.67
stjärnor av fem
3 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängderKladdkaka
- 3 dl vetemjöl
- 2 dl strösocker
- 1½ dl kakao
- 150 g veganska chokladknappar
- 1 tsk bakpulver
- 1 nypa salt
- 100 g växtbaserat margarin
- 2 dl Oddlygood® Easy Cooking
- ½ dl lönnsirap
Jordnötscrunch
- 100 g salta jordnötter
- ½ dl strösocker
Vaniljvisp
- 2½ dl Oddlygood® Easy Whipping
- 2 tsk vaniljsocker
Till formen
- 15 g växtbaserat margarin
- 1 dl ströbröd
Dela recept
Instruktioner
Kladdkaka
- Värm ugnen till 200 C. Smöra och bröa en form (ca 22 cm Ø).
- Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
- Smält margarinet och blanda ner det. Blanda ner lönnsirap och havregrädde
- Häll smeten i formen och grädda i ca 15 minuter tills den stelnat på ytan men fortfarande är krämig inuti. Ta ut kakan och låt den svalna lite före servering.
Jordnötscrunch
- Värm en stekpanna till medelhög temperatur.
- Lägg ner jordnötterna och sockret och rör runt i några minuter tills sockret är karamelliserat.
- Häll snabbt upp dem på en tallrik och låt svalna helt. Hacka jordnötterna grovt.
Vaniljvisp
- Blanda havregrädde med vaniljsocker och vispa tills det är luftigt och krämigt.
- Servera kakan med jordnötscrunchet och vaniljvispet.
Till recepten
Dela recept
Hitta fler recept!
Sök olika recept på typ och läsa populära recept.