Vegansk lasagne

Vegansk lasagne

Vegansk lasagne

Klassisk lasagne räddar vilken middag som helst! Testa detta recept som är helt vegansk. Lasagnen görs med Oddlygood havredryck och Oddlygood veggie grated som används istället för vanlig ost.

8 Portioner
1 h
00 ratings

Ingredienser8 Portioner

9 st
Lasagneplattor

Bechamelsås

½ dl
Rybsolja
1 dl
Vetemjöl
1 l
Oddlygood® havredryck
1 tsk
Salt
1 paket

Soja-grönsakssås

3 st
Vitlöksklyftor
400 g
Djupfryst grönsaksblandning
500 g
Pastasås med tomat
2 dl
Sojafärs
1 ½ dl
Vatten
1 dl
Färsk basilika

Gör så här

  1. Bechamelsås

  2. Blanda olja och mjöl i en kastrull. Hetta upp och låt fräsa en stund utan att det tar färg. Tillsätt havredrycken i en tunn stråle under ständig omrörning. Låt koka i några minuter, rör om hela tiden. Smaksätt med salt och lyft kastrullen åt sidan. Blanda i riven Oddlygood
  3. Soja-grönsakssås

  4. Skala och finfördela vitlöken, lägg vitlök och grönsaker i varm stekpanna. Låt fräsa tills det mesta av vätskan avdunstat. Tillsätt tomatsåsen, skölj ur burken med vatten och häll också det i pannan. Tillsätt sojafärsen. Rör om. Smaksätt med finklippt basilika.
  5. Tillaga lasagnen i en ugnsform, ca 20x30 cm. Börja med att skeda ett lager bechamelsås i bottnen på formen. Rada på tre lasagneplattor, en tredjedel av soja-grönsakssåsen och ett tunt lager bechamelsås. Lägg på ytterligare två varv med plattor och sås. Avsluta med bechamelsås.
  6. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i 30 minuter. Låt lasagnen dra en stund innan servering.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.