Fortsätt till innehållet

Vegansk lasagne

En klassisk lasagne räddar vilken middag som helst! Denna görs med färdig tomatsås och frysta grönsaker vilket gör den relativt snabblagad. Testa detta recept som är helt vegansk. Lasagnen är helt vegansk med sojafärs, Oddlygood havredryck och Oddlygood veggie grated istället för vanlig ost.

Vegansk lasagne

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • lasagneplattor
  • 0 kg salt och svartpeppar
  • 0 kg rapsolja
  • 0 kg basilika, färsk

Bechamelsås

  • 1 dl vetemjöl
  • ½ dl rapsolja
  • 1 l oddlygood® havredryck
  • 1 paket Valio Oddlygood® Veggie grated

Grönsakssås

  • vitlöksklyftor
  • 400 g djupfryst grönsaksblandning
  • 500 g tomatsås, färdig
  • 2 dl sojafärs
  • 1½ dl vatten
  • 1 dl basilika, färsk

Instruktioner

Bechamelsås

  1. Blanda olja och mjöl i en kastrull. Hetta upp och låt fräsa en stund utan att det tar färg.
  2. Tillsätt havredrycken i en tunn stråle under ständig omrörning.
  3. Låt koka i några minuter, rör om hela tiden. Smaksätt med salt och blanda i osten.

Grönsakssås

  1. Skala och finhacka vitlöken. Stek vitlök och grönsaker i stekpanna med lite olja tills det mesta av vätskan avdunstat.
  2. Tillsätt tomatsåsen, skölj ur burken med lite vatten och häll också det i pannan. Tillsätt sojafärsen. Rör om och koka upp. Smaksätt med salt och peppar. Strimla basilikan och rör ner.

Lasagnen

  1. Smörj en form ca 20x30 cm med olja. Lägg ett lager med bechamelsås i bottnen, lägg på lasangeplattor och ca 1/3-del av grönsakssåsen och ett tunt lager bachamelsås. Lägg på ytterligare två varv med plattor och sås. Avsluta med bechamelsås.
  2. Grädda i mitten av ugnen i 200°C i ca 30 minuter.
  3. Låt gärna lasagnen vila en stund innan servering så utvecklas smakerna mer. Garnera gärna med lite basilika.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.