Vegansk Risotto

Vegansk Risotto

Vegansk Risotto

Underbart krämig risotto toppad med Oddlygood Italian Style

4 Portioner
45 min
00 ratings

Ingredienser4 Portioner

1 l
Vatten
2 st
Grönsaksbuljongtärning
2 msk
Olivolja
1 st
Selleristjälk
½ st
Blomkål, liten
2 st
Vårlöksstjälkar
4 dl
Risottoris
2 dl
Vitt vin, torrt
1 st
Citron, juice och skal
150 g
Spenat, färsk eller fryst
60 g
Ärtor
200 g
200 g

Gör så här

  1. Koka upp vatten och grönsaksbuljongtärningarna
  2. Hacka selleristjälken, löken blomkålen smått. Stek i olja i en kastrull tills de mjuknar, utan att de tar färg. Tillsätt riset i grytan. Rör om tills riset är genomskinligt
  3. Häll i vinet i grytan och låt det koka upp tillsammans med riset tills det ångat bort
  4. Rör om hela tiden
  5. Sänk värmen. Tillsätt varm grönsaksbuljong lite i taget. Ta ca 3 dl i taget och fortsätt så efter hand som riset suger åt sig buljongen. Rör om ofta
  6. Det tar ca 20 min för riset att bli klart. Då har det en lös konsistens med ett litet visst tuggmotstånd
  7. I slutet av tillagningen, blanda det rivna citronskalet och saften av citronen. Tillsätt spenat, ärtor, Italian Style och Dream Fraiche till den nästan klara risotton. Låt koka klart. Smaka av med salt och peppar
  8. Toppa med färsk basilika och Italian Style och servera varmt

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.