PROfeel® träningstips

Kom igång med träningen redan idag!

Att röra sig är en av nycklarna till välmående

Att få in motion i vardagen behöver inte vara så svårt. Den bästa träningen är den träning som blir av! Har du inte så mycket tid kan du träna hemma och det kan räcka med ett enkelt 15 minuters pass några gånger i veckan, även små steg ger med tiden resultat.

Träna med PROfeel®

Här har vi samlat tre enkla övningar du kan göra hemma, utomhus eller på gymmet. Övningarna kan varieras så att de blir tuffare eller enklare att genomföra så att alla kan hitta sin nivå.

Övningarna kan göras med 5-10 repetitioner, under 30 eller 60 sekunder osv och du väljer själv vilka övningar du vill ha med i passet. Har du satt en totaltid är det bara att fortsätta och göra alla övningar igen tills du uppnått tiden. Öka träningsmängd och takt långsamt och njut av att ha kommit igång med träningen, lyssna på kroppen.

Burpees

Burpees är en fantastisk övning. De hjälper dig att bygga både styrka och kondition.

Börja stående, böj sedan knäna som om du skulle ge ner i en benböj. Placera händerna i mattan rakt nedanför höfterna. Hoppa eller kliv bak med benen så du hamnar i en plankposition. Hoppa/gå tillbaka med benen till en hukposition och gör till sist ett upphopp. Repetera.

Vill man göra övningen lite mindre ansträngande kan man istället för att hoppa bakåt ta ett ben i taget och inte göra upphoppet på slutet.

  • BURPEES

Knäböj

Knäböj är en bra och effektiv övning bland annat för att bygga starka ben och stark rumpa.

Placera fötterna lite bredare än axelbrett, låt tårna peka lite snett utåt. När du sedan böjer på benen är det viktigt att knäna och tårna följer samma riktning, så var noga med att pressa knäna utåt när du går ner och upp.

  • KNÄBÖJ

Utfallssteg

Utfallssteg är en bra benövning för att träna flera muskler samtidigt och samtidigt kräver viss balans och även kroppskontroll.

Stå med händerna i sidan. Ta ett kliv fram med ena benet, en bit framför  det andra och böj dig ned till 90 grader i knät. Res dig upp igen genom att pressa det främre benets häl mot marketen. Tänk på att hålla överkroppen upprest och aktivera bålen genom hela övningen. Byt ben och repetera.

  • UTFALLSSTEG

Valio PROfeel® proteinprodukter

Vår kropp behöver utöver träning också en blandning av olika näringsämnen för att må bra. Energi får vi från protein, fett och kolhydrater. Utöver dessa behöver vi också vitaminer, mineraler och antioxidanter.

Läs mer