Anka med blomkål- och potatispuré

Anka med blomkål- och potatispuré

Anka med blomkål- och potatispuré

Anka med blomkål- och potatispuré

4 Portioner
1 h
00 ratings

Ingredienser4 Portioner

Anka

6 st
Mandelpotatis
2 msk
2 msk
600 g
Ankbröst
1 st
Palsternacka
1 dl
Matolja (för fritering)
2 msk
3 st
Charlottenlök
2 st
Vitlöksklyftor
5 dl
Rött vin
3 dl
Vatten
1 st
Lagerblad
2 msk
Strösocker
3 msk
Kalvfond
3 msk
Balsamvinäger
2 tsk
Maizena för såser
½ st
Blomkålshuvud

Gör så här

  1. Anka

  2. Sätt ugnen på 150°C. Torka av ankfilén med hushållspapper och halstra den med skinnsidan nedåt i en grillpanna eller på grillen. Vänd när den fått ordentligt med färg och salta och peppra ganska rikligt. Ge den andra sidan färg och salta och peppra.
  3. Såsen

  4. Skala och finhacka lökarna, låt mjukna i en kastrull tillsammans med smöret, strö över sockret och låt mörkna. Slå över vinet, vattnet, fonden, lagerbladet och balsamvinägern.
  5. Låt sjuda så att ungefär hälften kokar bort. Sila av med finmaskig sil och vispa sedan i redningen. Smaka av med salt och peppar.
  6. Friterad palsternacka

  7. Skala palsternackan och skär tunna fina strimlor med hjälp av en vass kniv. Hetta upp oljan (handskas försiktig med het olja) och lägg i palsternackan, lyft ur och låt rinna av på hushållspapper, salta lätt. Servera som en liten hög på toppen av ankan.
  8. Puré

  9. Koka potatisen och blomkålen mjuka i lättsaltat vatten. Vispa i smöret och lite mjölk till en slät kräm, smaka av med salt och peppar.
  10. Foto: Annika Broman
  11. Servera gärna med en lätt sallad till

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra er användarupplevelse och samla in användarstatistik. Genom att fortsätta att använda webbplatsen godkänner ni att vi använder cookies.Läs hela Valios integritetspolicy ›