Fortsätt till innehållet

Crème brûlée

Crème brûlée är en klassisk fransk dessert som är förvånansvärt enkel att tillaga. Gör den dagen innan och bränn av med en gasbrännare när det är dags att äta. Färska bär är gott att servera till.

Crème brûlée

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Till servering

  • 0 kg råsocker
  • 0 kg blåbär och björnbär, färska eller frysta

Instruktioner

  1. Dela vaniljstången på mitten. Skrapa ut fröna. Lägg fröna och den urskrapade stången i en kastrull med grädden och mjölken.
  2. Koka långsamt upp blandningen.
  3. Vispa samman äggulorna och sockret lätt i en skål. Häll den varma gräddmjölken över äggblandningen i en tunn stråle. Rör om ordentligt hela tiden, men vispa inte för mycket så att det bildas skum på ytan.
  4. Sila blandningen och fördela i serveringsskålarna.
  5. Lägg skålarna på en djup ugnsform och ställ i ugnen. Häll hett vatten i ugnsformen så att det når halvvägs upp på serveringsskålarna.
  6. Grädda i den nedre delen av ugnen på 150 °C i ca 40 minuter tills de fått fast konsistens. Testa genom att skaka lite på en form och se om puddingen rör sig.
  7. Låt svalna i kylen i 2-3 timmar.
  8. Strö råsocker över ytan strax innan servering och bränn av till en innan till en karamelliknande, krispig yta med en gasbrännare.
  9. TIPS: Om du inte har en gasbrännare kan du göra en krispig sockeryta så här: Smält 1 dl vanligt finsocker i en tjockbottnad stålgryta på medelvärme. Låt sockret smälta och få en gyllenbrun färg. Häll det smälta sockret på bakplåtspapper, bred genast ut det med en stålspatel till en tunna plättar. Låt svalna helt och stelna. Krossa den härdade sockerplätten mellan bakplåtspapper till små smulor. Strö ovanpå desserterna innan servering.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.