Fortsätt till innehållet
Fisk- och potatisgratäng

Fisk- och potatisgratäng

Lättlagad middagsgratäng med tonfisk, purjolök och potatis. Servera med sallad och bröd.

Fisk- och potatisgratäng

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 500 g potatis
  • ½ tsk salt
  • 100 g purjolök
  • 200 g tonfisk i burk
  • 2 dl
    Valio Laktosfri lätt crème fraiche 12%
    Valio laktosfri lätt crème fraiche har en naturell, krämig, god och fyllig smak. Passar bra…
    Valio Laktosfri lätt crème fraiche 12% 200 g
  • 0 kg svartpeppar, grovmalen
  • 25 g
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 200 g

Instruktioner

  1. Skala och skiva potatisen. Salta.
  2. Skiva purjolöken fint.
  3. Häll av vattnet från tonfisken och blanda med purjolök och crème fraiche. Krydda med peppar.
  4. Lägg hälften av potatisen i en smord ugnsform. Lägg på fiskblandningen och fyll på med potatisen. Toppa med smöret.
  5. Ställ in i ugn 200 °C i ca 1 timme.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.