Fortsätt till innehållet
Helans amerikanska pannkakor på mandeldryck

Helans amerikanska pannkakor på mandeldryck

Här delar Helan med sig av riktigt smaskiga amerikanska pannkakor, fyllda med hasselnötskräm. Ett måste till brunchen!

Helans amerikanska pannkakor på mandeldryck

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 2 dl oddlygood® ekologisk mandeldryck 1 l UHT, utan ti
  • 3 msk neutral olja t ex rapsolja
  • 1 dl växtbaserad hasselnötskräm
  • 0 kg olja att steka i

Instruktioner

  1. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt i en skål.
  2. Vispa ned mandeldryck och olja. Rör till en jämn smet.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna på medelvärme. Häll ner cirka 1 msk av pannkakssmeten i stekpannan, ha på cirka 1 tsk hasselnötskräm och täck hasselnötskrämen med ca 1 msk smet till.
  4. Stek plättarna på båda sidorna tills de får en fin färg. Upprepa med resten av smeten.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.