Att marinera nötkött i en lakritsmarinad är kanske lite oväntat, men lakrits fungerar bra att använda i marinader och som krydda i både såser och efterrätter. Smaksensationen med lakritsmarinerad oxfilé blir komplett när köttet serveras med grillad sparris, blåmögelost och hackade pekannötter. Marinaden kan också användas för att marinera fläskkött!
600 g | Oxfilé |
2 msk | Balsamvinäger |
2 msk | Kinesisk soja |
2 msk | Rörsocker |
2 st | Vitlöksklyftor |
1 msk | Chilisås (tex sriracha) |
1 msk | Lakritspulver |
1 tsk | Fänkål (torkad) |
1 tsk | Anisfrö |
4 st | Stjärnanis |
450 g | Grön sparris |
150 g | Blåmögelost |
25 g | Pekannötter |
25 g | |
Flingsalt | |
Svartpeppar |
Sök olika recept på typ och läsa populära recept.