Fortsätt till innehållet
Pannkakor på mandeldryck

Pannkakor på mandeldryck

Riktigt mumsiga pannkakor på mandeldryck med kokosgrädde och bär blir gott till lunch eller middag. Låt gärba smeten svälla 30 minuter så håller pannkakorna ihop bättre.

Pannkakor på mandeldryck

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • ägg
  • 6 dl oddlygood® ekologisk mandeldryck 1 l UHT, utan ti
  • 3 dl vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 1 msk rapsolja

Topping

  • 2½ dl oddlygood® Easy Whipping
  • 1 tsk strösocker
  • 2 dl färska bär
  • 3 msk mandelspån

Instruktioner

  1. Vispa ihop äggen i en skål.
  2. Tillsätt hälften av mandeldrycken, mjöl och salt.
  3. Tillsätt resten av drycken och vispa till en slät smet. Låt gärna smeten svälla i 30 minuter.
  4. Stek pannkakorna i lite olja i en stekpanna tills de får fin färg.
  5. Vispa kokosgrädden lätt med sockret.
  6. Servera pannkakorna med den vispade grädden, bär och mandelspån.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.