Fortsätt till innehållet
Rulltårta med mango och passionsfrukt

Rulltårta med mango och passionsfrukt

Ljuvlig rulltårta med modern och fräsch fyllning av mango och passionsfrukt. Hittar du inte inlagd mango kan du ta fryst mango som du sockrar och tärnar fint. Garnera gärna med ätbara blommor.

Rulltårta med mango och passionsfrukt

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Rulltårta

  • ägg
  • 1½ dl strösocker
  • ¾ dl vetemjöl
  • ¾ dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver

Fyllning


Instruktioner

  1. Vispa rumsvarma ägg och socker pösigt.
  2. Blanda de torra ingredienserna och sikta mer i äggsmeten, rör försiktigt. Bred ut smeten på en plåt klädd med bakplåtspapper.
  3. Grädda i 200°C i ca 10 minuter.
  4. Vänd kakan upp och ned på en plåt med sockrat bakplåtspapper. Dra bort papperet som kakan gräddats på. Låt kallna.
  5. Skär mangon i tunna skivor. Vispa grädden fast och blanda med kvargen.
  6. Lägg först på mangoskivorna på tårtans botten och kvarg-gräddblandningen ovanpå. Rulla ihop med hjälp av bakplåtspappret
  7. Garnera rulltårtan med florsocker och ätbara blommor.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.