Rulltårta med mango och passionsfrukt

Rulltårta med mango och passionsfrukt

Rulltårta med mango och passionsfrukt

Rulltårta med mango och passionsfrukt

Här presenterar vi ett klassiskt bakverk med en twist. Den traditionella rulltårtan men med en frisk fyllning med smak av mango och passionsfrukt. Den fräscha smaken går hem hos de flesta!

14 Portioner
1 h
00 ratings

Ingredienser14 Portioner

Rulltårta

4 st
Ägg
1 ½ dl
Socker
¾ dl
Vetemjöl
¾ dl
Potatismjöl
1 tsk
Bakpulver

Fyllning

2 dl
Konserverad mango
2 paket
1 dl

Gör så här

  1. Vispa rumsvarma ägg och socker till ett tjockt, lätt skum. Blanda torra ingredienser. Tillsätt dem genom en sil till skummet, rör försiktigt. Bred ut smeten på en plåt klädd med bakplåtspapper.
  2. Grädda i 200 grader i ca 10 minuter.
  3. Ställ åt sidan på en plåt med sockrat bakplåtspapper. Dra bort papperet som kakan gräddats på. Låt den kallna.
  4. Skär mangon i tunna skivor. Vispa grädden och rör samman med kvargen.
  5. På den avsvalnade tårtbotten, lägg först på mangoskivorna och kvarg-gräddblandningen ovanpå. Rulla lätt på kortsidan med bakplåtspapper.
  6. Garnera rulltårtan med florsocker och blommor.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.