
Förberedelsetid
Aktiv
30 min
Passiv
20 min
Totalt
50 min
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
- Ugn225°C
Recension
4
stjärnor av fem
1 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängderHonungs- och chilikyckling
- 400 g kycklingfilé
- 1 vitlöksklyfta
- 1 chilipeppar, röd
- 2 msk olivolja
- 1 tsk salt
- 1 msk honung, flytande
Saffransrisotto
- 1½ msk kyckling- eller grönsaksbuljong, flytande
- 7 dl vatten
- 2 dl apelsinjuice
- 2 schalottenlök
-
½ dl
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 3 dl risottoris t ex arbori
- 1 paket á ½ g saffran
- 1 tsk honung, flytande
- 75 g riven parmesanost eller annan lagrad ost
- 0 kg salt och svartpeppar
Dela recept
Instruktioner
Kyckling
- Lägg kycklingen i en ugnsform. Skala och finhacka vitlöken och kärna ur och finhacka chilin. Blanda med resterande ingredienser och häll över kycklingen, massera in.
- Grädda i mitten av ugnen i 225°C i 15 - 20 minuter.
- Låt kycklingen vila under folie eller lock och skiva den sedan tunt.
Risotto
- Koka upp buljong och vatten. Rör ner apelsinjuicen och håll buljongen varm.
- Skala och hacka löken fint. Fräs löken mjuk i hälften av smöret i en stor tjockbottnad kastrull på medelvärme utan att den får färg.
- Tillsätt riset och fräs ca 5 minuter under omrörning tills riset blivit lite genomskinligt. Tillsätt saffranet och rör om.
- Späd med buljongen. Börja med ca 3 dl, rör om och låt koka in innan du tillsätter ytterligare buljong, ca 1 dl i taget. Koka sakta och rör ofta. Risotton är färdig efter ca 15-20 minuter när risgrynen har en kärna och risotton är krämig. Det är möjligt att all vätska inte går åt eller så behöver du tillsätta mer vatten om risotton är för torr, allt beror på hur mycket vätska som ångat bort.
- Smaka av med honung, salt och peppar.
- Ta bort från värmen och rör ner resten av smöret och riven ost.
- Servera risotton med kycklingen ovanpå.
- Tips: Garnera gärna risotton med lite skivad chili och apelsinklyftor.
Till recepten
Dela recept