Fortsätt till innehållet

Syrad rödkål

Den här syrade rödkålen, även kallad röd surkål, är fylld med goda bakterier för mage och tarm. Använd jodfritt salt och krama ur vätska så att fermenteringen kommer igång. Efter ca två veckor är hälsobomben klar, redo att njutas eller ge bort som present.

Syrad rödkål

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • rödkål
  • 4 tsk joddfritt salt

Instruktioner

  1. Riv rödkålen grovt på ett rivjärn.
  2. Blanda med salt i en bunke. Knåda i 5 minuter. Låt vila i ca 15 minuter så att saltet drar ur vätska. Knåda lite till.
  3. Lägg allt i en rengjord glasburk med lock och gummipackning. Packa så hårt du kan och se till att all kål är täckt av vätska.
  4. Låt kålen stå i 10 dagar i rumstemperatur. Det kan ev läcka ut lite saltlake så låt gärna burken står på en tallrik.
  5. Ställ in burken i kylen efter 10 dagar och låt mogna ytterligare några dagar i kyla.
  6. Den syrad rödkål håller ca 2 månader om syrningen har gått bra.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.