Syrad rödkål

Syrad rödkål

Syrad rödkål

Den här syrade rödkålen, eller röd surkål, passar lika bra att avnjutas hemma som att ge bort i present. Den röda färgen är underbar och passar extra bra i juletid.

10 Portioner
30 min
00 ratings

Ingredienser10 Portioner

1 st
Rödkål
4 tsk
Joddfritt salt

Gör så här

  1. Riv rödkålen på ett rivjärn.
  2. Blanda kål och salt i en bunke. Knåda kålen i fem minuter och låta vila i cirka 15 minuter.
  3. Nu drar saltet ur vätskan. Knåda lite till.
  4. Lägg allt i en rengjord glasburk med lock och gummipackning. Packa så hårt du kan och se till att all kål är täckt av vatten.
  5. Låt kålen stå i tio dagar i rumstemperatur. Det kan ev läcka ut lite saltlake varför det är bra om burken står på en tallrik.
  6. Efter tio dagar ställer du in hela burken i kylen där den får mogna ytterligare några dagar.
  7. Den syrad rödkål håller ca två månader om syrningen har gått bra.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.