Fortsätt till innehållet
Therese Lindgrens broccolisoppa

Therese Lindgrens broccolisoppa

Världens godaste broccolisoppa, enligt Therese Lindgren. Enklare soppa går knappast att laga till lunch eller middag. Muskot ger soppan extra smak och djup. Toppa med pinjenötter för extra crunch!

Therese Lindgrens broccolisoppa

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 500 g broccoli
  • potatisar
  • gul lök, finhackad
  • 8 dl vatten
  • grönsaksbuljongstärning
  • lagerblad
  • 2 dl oddlygood® Easy Cooking
  • 4 msk oddlygood® Dream Fraiche
  • 1 näve pinjenötter, rostade
  • 0 kg salt och svartpeppar
  • 0 kg basilika, färsk
  • 0 kg olivolja

Instruktioner

  1. Skär broccolin i mindre bitar. Skala och skär potatisen i tärningar.
  2. Koka upp broccoli, potatis, lök, vatten och buljong i en kastrull och låt koka ca 10 minuter. Addera lagerblad om så önskas.
  3. Ta bort lagerbladen, mixa soppan slät och tillsätt havregrädden.
  4. Låt soppan koka i några minuter till och krydda med salt och peppar.
  5. Toppa soppan med en klick dream fraiche och pinjenötter, basilika och olivolja.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.