Fortsätt till innehållet
Therese Lindgrens broccolisoppa

Therese Lindgrens broccolisoppa

Enklare soppa går knappast att laga till lunch eller middag och dessutom världens godaste enligt Therese Lindgren som har gjort receptet. Toppa med pinjenötter för extra crunch!

Therese Lindgrens broccolisoppa

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 500 g broccoli
  • potatisar
  • gul lök
  • 8 dl vatten
  • grönsaksbuljongstärning
  • lagerblad
  • 2 dl oddlygood® Easy Cooking
  • 4 msk oddlygood® Dream Fraiche
  • 1 näve pinjenötter, rostade
  • 0 kg salt och svartpeppar
  • 0 kg basilika, färsk
  • 0 kg olivolja

Instruktioner

  1. Skär broccolin i mindre bitar. Skala och skär potatisen i tärningar. Skala och finhacka löken.
  2. Koka upp broccoli, potatis, lök, vatten och buljong i en kastrull. Addera lagerblad om så önskas och låt koka ca 15-20 minuter tills potatisen är helt mjuk.
  3. Ta upp lagerbladen, mixa soppan slät och tillsätt havregrädde.
  4. Koka upp soppan igen och krydda med salt och peppar.
  5. Toppa soppan med en klick dream fraiche och pinjenötter, basilika och olivolja.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.