Förberedelsetid
Aktiv
30 min
Totalt
30 min
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
Recension
5
stjärnor av fem
1 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängder- 1 gul lök
- 1 tsk rapsolja
- 1 grönsaksbuljong
- 4 dl vatten
- 600 g frysta ärtor
- 1½ dl Valio Oddlygood® havredryck UHT glutenfri 1l
- 2 krm svartpeppar
- 2 krm salt
Pepparrotscreme
- 2 dl oddlygood® Dream Fraiche
- 1 dl pepparrot, finriven
Dela recept
Instruktioner
- Skala och finhacka löken.
- Fräs löken mjuk i lite olja i en kastrull på medelvärme, ca 5-10 minuter, utan att den tar färg.
- Tillsätt vatten, grönsaksbuljong och ärtor. Låt koka i ca 10 minuter.
- Mixa soppan slät med en stavmixer och tillsätt havredrycken. Smaksätt med peppar och salt.
- Värm upp soppan igen.
- Blanda dream fraiche med pepparrot.
- Häll upp soppan i skålar och toppa med pepparrotscremen.
Till recepten
Dela recept
Hitta fler recept!
Sök olika recept på typ och läsa populära recept.