Vegansk Janssons Frestelse

Vegansk Janssons Frestelse

Vegansk Janssons Frestelse

Vegansk Janssons Frestelse

Här har vi gjort en vegansk variant av den populära och klassiska Janssons Frestelse, samma bas med nya, goda smaker. Passa på att göra denna lättlagade rätt till julbordet, en modern tvist på vår gamla klassiker, som förhoppningsvis blir en ny följeslagare kommande jular.

10 Portioner
1 h
00 ratings

Ingredienser10 Portioner

750 g
Potatis, fast
1 st
Gul lök
7 dl
2 tsk
Kryddpeppar, lätt mortlad
125 g
Kalamataoliver, urkärnade
1 dl
Ströbröd
1 tsk
Salt

Gör så här

  1. Värm ugnen till 225 C.
  2. Strimla potatis och lök.
  3. Häll ner Oddlygood Cooking i en vid kastrull och koka upp.
  4. Tillsätt potatis, lök och en nypa salt. koka sakta i ca 15-20 minuter tills potatisen är mjuk med ett lätt tuggmotstånd.
  5. Blanda ner kryddpepparen och oliverna och smaka av om mer salt behövs.
  6. Häll upp frestelsen i en ugnsfast form och strö över ströbrödet.
  7. Ugnsbaka frestelsen ca 20 minuter, till fin gratinerad färg och servera direkt.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.