Fortsätt till innehållet
Vegansk Janssons frestelse med kapris

Vegansk Janssons frestelse med kapris

En riktigt klassiker på julbordet är Janssons frestelse som är ett måste på julbordet. Här bjuder vi på en vegansk variant som passar alla kan njuta av, receptet är lika gott som det är krämigt.

Vegansk Janssons frestelse med kapris

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • gula lökar
  • ½ dl kapris
  • ½ tsk kryddpeppar, malen
  • 5 msk mjölkfritt margarin
  • 1 kg potatis
  • 5 dl oddlygood® Easy Cooking
  • 1½ dl Valio Oddlygood® havredryck UHT glutenfri 1l
  • 2 krm kryddnejlikor, malda
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • ½ dl ströbröd

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°C
  2. Skala och skiva löken tunt. Stek den mjuk i hälften av margarinet utan att den får färg.
  3. Hacka kaprisen och rör ner i löken. Krydda med kryddpeppar och låt steka någon minut.
  4. Skala potatisen och skär den i fina strimlor. Varva potatisen med löken och lökblandningen i en ugnssäker form.
  5. Blanda Oddlygood Easy Cooking och Oddlygood Havredryck med resten av kryddorna och häll över. Strö över ströbrödet och klicka på margarinet.
  6. Grädda i nedre delen av ugnen ca 60 minuter eller till önskad färg.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.