Ingredienser

6 portioner

  • 5 dl Valio Oddlygood® havredryck, 1L
  • 4 msk farinsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1⁄2 tsk kardemumma
  • 1⁄4 tsk kanel
  • 2 msk majsstärkelse
  • 1⁄2 tsk snabbkaffepulver
  • 1 nypa salt
  •     Frukt i ugn
  • 400 g äpplen i små klyftor
  • 2 dl surkörsbär (konserv)
  • 2 dl krispig müsli

Vegansk kanelbullesås

Beskrivning

En veganska efterrättssås som smakar nybakt kanellbulle. Här serveras den till syrliga frukter tillagade i ugn.  

Ingredienser

6 portioner

  • 5 dl Valio Oddlygood® havredryck, 1L
  • 4 msk farinsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1⁄2 tsk kardemumma
  • 1⁄4 tsk kanel
  • 2 msk majsstärkelse
  • 1⁄2 tsk snabbkaffepulver
  • 1 nypa salt
  •     Frukt i ugn
  • 400 g äpplen i små klyftor
  • 2 dl surkörsbär (konserv)
  • 2 dl krispig müsli

Gör så här:

  1. Mät upp 4 dl havredryck, farin- och vaniljsocker, kardemumma och kanel. Låt koka i ett par minuter. 
  2. Ha till sist i havredrycken och stärkelsen så att det blir en jämn blanding. Tillsätt redningen i kastrullen under omrörning. 
  3. Koka i några minuter och rör om då och då. Smaksätt med snabbkaffepulver och salt. 
  4. Lägg kastrullen i ett kallt vattenbad. Rör om då och då. Häll den avsvalnade såsen i en kanna och ställ i kylskåpet. Kyl ner den. Såsen kan vid behov spädas med lite havredryck. 

Frukt i ugn

  1. Fördela äppelklyftorna och de avrunna körsbären på en plåt klädd med bakplåtspapper.
  2. Grädda i övre delen av ugnen i 250 grader i 10 minuter. Ha på müsli och grädda i ytterligare cirka 3 minuter, så att müslin blir varm och får lite färg. 
  3. Servera den varma frukten med kanelbullesåsen. 

Skriv en kommentar

Obligatoriska fält är markerade *

Kommentarer på Vegansk kanelbullesås


Populära avdelningar