Fortsätt till innehållet
Vegansk kanelbullesås

Vegansk kanelbullesås

En veganska efterrättssås som smakar nybakt kanellbulle. Här serveras den till syrliga frukter tillagade i ugn.

Vegansk kanelbullesås

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 5 dl oddlygood® havredryck
  • 4 msk farinsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • ½ tsk kardemumma
  • ½ tsk kanel
  • 2 msk majsstärkelse
  • ½ tsk snabbkaffepulver
  • 1 nypa salt

Frukt i ugn

  • 400 g äpplen i små klyftor
  • 2 dl surkörsbär (konserv)
  • 2 dl krispig müsli

Instruktioner

  1. Mät upp 4 dl havredryck, farin- och vaniljsocker, kardemumma och kanel. Låt koka i ett par minuter.
  2. Ha till sist i havredrycken och stärkelsen så att det blir en jämn blanding. Tillsätt redningen i kastrullen under omrörning.
  3. Koka i några minuter och rör om då och då. Smaksätt med snabbkaffepulver och salt.
  4. Lägg kastrullen i ett kallt vattenbad. Rör om då och då. Häll den avsvalnade såsen i en kanna och ställ i kylskåpet. Kyl ner den. Såsen kan vid behov spädas med lite havredryck.

Frukt i ugn

  1. Fördela äppelklyftorna och de avrunna körsbären på en plåt klädd med bakplåtspapper.
  2. Grädda i övre delen av ugnen i 250 grader i 10 minuter. Ha på müsli och grädda i ytterligare cirka 3 minuter, så att müslin blir varm och får lite färg.
  3. Servera den varma frukten med kanelbullesåsen.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.