Vegansk och glutenfri pizza

Vegansk och glutenfri pizza

Vegansk och glutenfri pizza

Vegansk och glutenfri pizza

En helt vegansk och glutenfri pizza med härlig topping för hela familjen. Eftersom pizzadegen är glutenfri och toppingen vegansk så passar reeceptet de flesta. Vi ger förslag på topping där du väljer ut de du gillar mest.

1 Portioner
45 min
22 ratings

Ingredienser1 Portioner

Pizzabotten

1 ¼ dl
Bovetemjöl
2 dl
Rismjöl
1 msk
Fiberhusk
3 dl
1 msk
Olivolja
½ tsk
Salt

Förslag på toppings

2 msk
Tomatsås
150 g
100 g
Skogschampinjoner
½ st
Paprika
100 g
Oliver
50 g
Soltorkade tomater
100 g
Ruccola, att toppa med

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Rör ihop de torra ingredienserna och blanda sen i havredryck och oljan. Kör med elvisp med degkrokar tills du fått till en bra deg.
  3. Låt degen vila i ca 15 minuter.
  4. Degen blir ganska kladdig så använd extra rismjöl när du kavlar ut bottnarna. Kavla gärna på bakbord först för att sen flytta över till bakplåtspappret.
  5. Toppa pizzan med det du gillar och grädda i ca 15-20 minuter. Du kan ta ut pizzan när den har fått fin färg.
  6. Servera din veganska och glutenfria pizza direkt!

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.