Vegansk paj

Vegansk paj

Vegansk paj

En vegansk paj med broccoli, tomat och pinjenötter. Passar utmärkt på buffébordet eller som en enkel och snabb middag.

10 Portioner
45 min
11 rating

Ingredienser10 Portioner

Pajbotten

2 ½ dl
Vetemjöl
1 dl
Polentagryn
½ tsk
Salt
1 tsk
Bakpulver
½ dl
Rapsolja
1 ½ dl
Kallt vatten

Fyllning

150 g
Broccoli
200 g
Förkokta kikärtor
1 st
Vitlöksklyfta
1 ½ msk
Citronsaft
¼ tsk
Salt
1 paket
1 st
Vegansk chorizo
6 st
Körsbärstomater
1 msk
Oliver
Salt och peppar efter smak
2 msk
Pinjenötter
Olivolja
Basilika

Gör så här

  1. Blanda ihop de torra ingredienserna. Tillsätt olja och vatten och rör ihop till en deg. Fördela ut degen med mjölade händer i en rund pajform.
  2. Skär broccoli i bitar och koka dem i saltat vatten i 3 minuter. Sila av vattnet.
  3. Mixa kikärtor, vitlök, citronsaft och salt i en mixer. Tillsätt den rivna Veggie grated. Häll ut blandingen över pajbotten.
  4. Lägg på broccoli, skivad vegankorv, halverade körsbärstomater och oliver.
  5. Toppa med salt och peppar, pinjenötter och lite olivolja.
  6. Baka pajen i mitten av ugnen på 200 grader i ca 25 minuter.
  7. Låt pajen svalna något och dekorera sedan med några basilika blad.
  8. Njut tillsammans med en fräsch sallad eller servera på buffébordet.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.