Fortsätt till innehållet
Vegansk saffransfudge

Vegansk saffransfudge

Med den här veganska saffransfudgen har du det perfekta godiset till adventsfikat eller självaste julafton. Fudgen är lättlagad och har en underbart julig smak med både vit choklad och saffran.

Vegansk saffransfudge

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 2½ dl oddlygood® Easy Cooking
  • 1 dl strösocker
  • 3 msk ljus sirap
  • ½ g saffran
  • 100 g vit choklad, vegansk
  • 1 tsk flingsalt

Instruktioner

  1. Koka havregrädde, socker och sirap till ca 120°C. Använd gärna en kökstermometer.
  2. Blanda ned saffran och vit choklad och rör till du får en helt slät kräm.
  3. Klä en form med bakplåtspapper och häll upp smeten.
  4. Toppa med lite flingsalt och låt stelna kylskåp.
  5. Skär upp bitar när fudgen stelnat helt.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.