Vegansk saffranspannkaka

Vegansk saffranspannkaka

Vegansk saffranspannkaka

Vegansk saffranspannkaka

Prova den här goda saffranspannkakan, som en gotländsk saffranspannkaka, fast utan ägg. Smaksatt med saffran och mandel som gör sig så gott tillsammans med en hemmagjord jordgubbssylt med vanilj och vispad växtbaserad grädde.

8 Portioner
2 h
22 ratings

Ingredienser8 Portioner

3 dl
Grötris
12 dl
Vatten
1 tsk
Salt
1 dl
Mandelmjöl
1 tsk
Bittermandelessens
6 dl
1 paket
Saffran
1 dl
Strösocker
1 ½ dl
Vetemjöl
1 tsk
Bakpulver

Jordgubbskompott

500 g
Frysta jordgubbar
1 st
Vaniljstång
2 ½ dl
Strösocker
1 dl
Gelésocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Koka upp ris, vatten och salt. Låt puttra på i ca 45 minuter. Häll eventuellt på mer vatten om det blir för torrt.
  3. Häll ner riset i en stor skål. Vispa ner resterande ingredienser. Blanda väl.
  4. Häll ner grötblandningen i en ugnsform och grädda i ugnen i ca 45 minuter. Ta ut och låt svalna.
  5. Jordgubbskompott

  6. Tina jordgubbarna.
  7. Skåra vaniljstången och skrapa ur fröna. Lägg ner i en kastrull tillsammans med jordgubbarna och strösockret. Låt puttra på i 10 minuter.
  8. Rör ner gelésockret och låt puttra i ytterligare 5 minuter.
  9. Häll över i en skål och låt svalna helt i kylskåpet.
  10. Servera saffranspannkakan med vispad Oddlygood Easy Whipping och kompotten.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.