Vegansk snabb och krämig pasta

Vegansk snabb och krämig pasta

Vegansk snabb och krämig pasta

Vegansk snabb och krämig pasta

Finns det något godare än en krämig och härlig pasta? Den här varianten med tomatbas är enkel, snabb , smakrik och dessutom vegansk.

2 Portioner
30 min
11 rating

Ingredienser2 Portioner

200 g
Spaghetti
½ st
Gul lök
2 st
Vitlöksklyftor
½ tsk
Chiliflakes
1 ½ msk
Tomatpuré
200 g
Konserverade körsbärstomater i burk
½ dl
Vatten
2 msk
Olivolja
½ dl
1 krm
Salt
1 krm
Svartpeppar
150 g

Gör så här

  1. Finhacka lök och vitlök.
  2. Stek lök och vitlök i olivolja tills de blivit lite mjuka.
  3. Tillsätt tomatpuré och stek lite till.
  4. Tillsätt tomaterna och vatten. Krydda med salt och peppar. Låt koka ihop någon minut.
  5. Häll i grädden och koka lite till.
  6. Koka spagettin ca 2 minuter kortare än vad som står på förpackningen. Ta upp spagettin och låt den sedan koka klart i tomatsåsen. Tillsätt även några skedar av pastavattnet i tomatsåsen.
  7. Servera med osten och gärna ett blad basilika.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.