Fortsätt till innehållet
Vegansk ugnsbakad cheesecake

Vegansk ugnsbakad cheesecake

En klassisk ugnsbakad cheesecake fast äggfri, vegansk och glutenfri om kexen är det. Det enda den inte är fri ifrån är smak! Dekorera kakan med färska bär.

Vegansk ugnsbakad cheesecake

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder

Botten

  • 150 g digestivekex
  • 50 g kokosolja
  • 1 tsk kanel, malen

Fyllning

  • 600 g oddlygood® Dessert dreamy lemon
  • citron, saft och finrivet skal
  • 1 dl florsocker
  • 1½ msk potatismjöl
  • 1 msk vaniljsocker

Dekoration

  • 2 dl färska bär

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Spänn fast ett bakplåtspapper på botten av en springform.
  3. Krossa kexen. Smält kokosoljan om den är fast och blanda med kexen och kanelen. Tryck ut kexblandningen i botten och längs kanterna på formen.
  4. Vispa samman ingredienserna till fyllningen till en slät kräm. Häll ner i formen.
  5. Grädda i ca 60 minuter.
  6. Låt svalna. Kakan är fortfarande lös när den tas ur ugnen, men stelnar när den svalnar.
  7. Servera kyld med bär.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.