Fortsätt till innehållet
Veganska frasiga potatisbollar

Veganska frasiga potatisbollar

Här är ett riktigt gott recept på frasiga potatisbollar fyllda med Oddlygood Veggie, växtbaserat alternativ till ost. Oddlygood Veggie smälter bra, är lätt att använda och passar perfekt till det här receptet!

Veganska frasiga potatisbollar

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 400 g potatis
  • ½ tsk paprikapulver
  • 2 msk majsstärkelse
  • ½ tsk lökpulver
  • 150 g oddlygood® Veggie grated mozzarella flavour
  • ½ tsk vitlökspulver
  • 0 kg salt och svartpeppar
  • 0 kg olja till fritering

Instruktioner

  1. Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten.
  2. Mosa potatisen eller vispa den slät med en elvisp. Tillsätt majsstärkelse och kryddor, rör runt ordentligt. Salta och peppra.
  3. Forma till runda bollar. Fyll potatisen med Oddlygood Veggies alternativ till ost. Försök att pressa potatisen med händerna så att det inte finns någon luft i.
  4. Friterabollarna på 170-180°C de är gyllene. Lägg dem på ett hushållspapper.
  5. Servera varma med ketchup eller chilimayo!

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.