Veganska lussebullar

Veganska lussebullar

Veganska lussebullar

Lussebullar, eller lussekatter, är en riktigt klassiker runt julen. Det här receptet ger helt veganska lussebullar som smakar precis som de ska. De är både saftiga och fulla med smak av saffran. Våra veganska lussebullar passar lika bra till adventsfikat som på självaste julafton.

30 Portioner
1 h
00 ratings

Ingredienser30 Portioner

50 g
Jäst
175 g
Mjölkfritt margarin
1 g
Saffran
2 dl
Strösocker
5 dl
½ tsk
Salt
15 dl
Vetemjöl

Till garnering

2 msk
Mölkfritt margarin
1 dl
Russin (valfritt)

Gör så här

  1. Smula jästen och lägg den i en bunke.
  2. Smält margarinet i en kastrull.
  3. Mosa saffranet med en stöt. Rör ner saffranet i det smälta matfettet. Tillsätt havredrycken och låt svalna till 37˚C.
  4. Rör ut jästen i lite av vätskan. Tillsätt resten av vätskan, sockret och saltet.
  5. Arbeta i nästan allt vetemjöl och arbeta degen ca 5 minuter i maskin eller 10 minuter förhand.
  6. Låt degen jäsa under kökshandduk 30- 45 minuter.
  7. Lägg upp degen på en förmjölad arbetsbänk.
  8. Forma degen till bullar efter önskad form och lägg på plåtar med bakplåtspapper.
  9. Sätt ugnen på 225°C.
  10. Låt bullarna jäsa under en kökshandduk i 45 minuter.
  11. Garnering

  12. Smält det mjölkfria margarinet i en kastrull och låt svalna.
  13. Pensla bullarna med det smälta margarinet och tryck i två russin i varje bulle.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.