Fortsätt till innehållet
Veganska lussebullar

Veganska lussebullar

Lussebullar, eller lussekatter, är en riktigt klassiker runt julen. Det här receptet ger helt veganska lussebullar som är saftiga och fulla med smak av saffran. Passar lika bra till adventsfikat som på självaste julafton.

Veganska lussebullar

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 50 g jäst, färsk
  • 175 g mjölkfritt margarin
  • 1 g saffran
  • 2 dl strösocker
  • 5 dl oddlygood® Barista havredryck glutenfri
  • ½ tsk salt
  • 15 dl vetemjöl

Till garnering

  • 2 msk mölkfritt margarin
  • 1 dl russin

Instruktioner

  1. Smält margarinet i en kastrull med saffranet. Tillsätt havredrycken och värm till 37°C.
  2. Smula jästen och i en bunke och häll över vätskan. Rör tills jästen löst sig.
  3. Tillsätt sockret och saltet. Arbeta in mjölet lite i taget ca 5 minuter i maskin eller 10 minuter förhand.
  4. Låt degen jäsa under kökshandduk ca 30- 45 minuter.
  5. Lägg upp degen på en mjölad arbetsbänk. Forma degen till bullar efter önskad form och lägg på plåtar med bakplåtspapper.
  6. Sätt ugnen på 225°C.
  7. Låt bullarna jäsa under en kökshandduk i 45 minuter. Smält margarinet och pensla bullarna. Tryck i ett russin.
  8. Grädda i ca 5-8 minuter till lussekatterna har fin färg.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.