Zeinas Sommardröm - Banana splitpaj med glasskräm

Zeinas Sommardröm - Banana splitpaj med glasskräm

Zeinas Sommardröm - Banana splitpaj med glasskräm

Zeinas Sommardröm - Banana splitpaj med glasskräm

Baka denna lättlagade och supergoda sommardröm, signerad Zeina Mourtada. En banana split-paj med glasskräm i lager och massa jordgubbar på toppen. En bättre sommardessert, helt enkelt!

10 Portioner
45 min
00 ratings

Ingredienser10 Portioner

Kexbotten

100 g
300 g
Oreokex

Glasskräm

3 dl
3 dl
Valio Laktosfri vispgrädde
9 msk
Snabbvispat vaniljsåspulver
1 tsk
Vaniljsocker

Fruktfyllning

600 g
Ananasbitar, på burk
2 st
Bananer
500 g
Jordgubbar, färska

Topping

3 msk
Chokladsås, kan uteslutas

Gör så här

  1. Kexbotten

  2. Krossa kexen till smulor, häll över smält smör och blanda noga.
  3. Tryck ut smulorna jämnt i botten av en pajform, ca 27 cm.
  4. Låt stelna i kylen under tiden du förbereder fyllningen.
  5. Glasskräm

  6. Blanda vaniljsåspulver med mjölk och vaniljsocker.
  7. Vispa grädden och blanda sedan med vaniljkrämen. Ställ krämen i kylen några minuter.
  8. Hacka banan och jordgubbar. Låt ananasen rinna av ordentligt, pressa ur överflödig vätska från ananasen med händerna.
  9. Lägg först bananerna i botten av pajen, bred hälften av krämen över. Lägg all ananas över och bred sedan resterande kräm över ananasen. Garnera med jordgubbarna.
  10. Låt pajen stå i kylen i ca 30 min innan servering, klarar sig fint i kylen flera timmar innan servering.
  11. Vid servering kan du ringla chokladsås över.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.