Daim-cheesecake

Daim-cheesecake

Daim-cheesecake

Knaprig mandelkrokant och krämig mjölkchoklad sätter smak på denna härliga cheesecake. Dekorationen är lekfull och passar Daim-älskaren.

14 Portioner
5 h
11 rating

Ingredienser14 Portioner

botten

75 g
175 g
Marabou Daim XL cookies

fyllning

4 st
gelatinblad
3 dl
600 g
200 g
krossad Daim-chokladkakor
½ dl

dekoration

200 g
Daim-chokladkakor
1 ½ dl
kolasås (färdig)

Gör så här

  1. Sätt fast ett bakplåtspapper mellan kant och botten i en springform (Ø 20 - 22 cm).
  2. Blanda smält smör och krossade kakor. Klappa ner blandningen försiktigt ner på springformens botten.
  3. Lägg gelatinbladen i kallt vatten för att låta dem mjukna.
  4. Vispa grädden. Blanda färskost med krossade Daim-chokladkakor med hjälp av en stavmixer i en separat skål.
  5. Hetta upp ½ dl mjölk. Häll av vattnet från gelatinbladen och lös upp dem i den varma mjölken.
  6. Tillsätt gelatinblandningen till färskosten samtidigt som du mixar blandningen.
  7. Blanda i den vispade grädden.
  8. Häll blandningen i springformen. Jämna till ytan. Ställ i kylen för att stelna i minst 4 timmar.
  9. Dekoration

  10. Lossa kakan från formen och lägg den på ett serveringsfat.
  11. Ringla kolasås över toppen samt över kanterna på kakan. Garnera med krossade bitar av Daim i olika storlekar.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.