Förberedelsetid
Aktiv
3 h
Totalt
3 h
Svårighetsgrad
-
Matlagningsentusiast
- Ugn220°C
Recension
0
stjärnor av fem
0 recensioner
Hur smakade det?
Till recepten
Ingredienser
Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.
Läs mer om att ändra dosmängderBullar
- 50 g jäst
-
5 dl
Valio Laktosfri mjölkdryckI Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
- 2 ägg
- 2 dl socker
- 1½ tsk salt
- 1 msk kardemumma
- 15 dl vetemjöl (ca 1 kg)
-
200 g
Valio Laktosfri smörSmör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
- 0 kg mandelflis
Fyllning
-
1 dl
Valio Laktosfri mjölkdryckI Valio laktosfri mjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
- 150 g mandelmassa
Chokladgrädde
-
3 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
- 1½ msk kakao
- 1½ msk florsocker
Kolagrädde
-
3 dl
Valio Laktosfri vispgräddeValio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
- 1 dl kolasås
topping
- 4 msk florsocker
Dela recept
Instruktioner
Bullar
- Värm mjölken till 37 °C och smula ned jästen i en bunke. Häll över mjölken och rör om tills jästen löst sig. Tillsätt hälften av vetemjölet. Blanda väl och låt sedan vila ca 15 min.
- Tillsätt resten av vetemjölet, 1 ägg, salt, kardemumma, socker och rumstempererat smör. Arbeta in smöret i omgångar i degen. Arbeta med degen ca 10 min i en köksmaskin tills degen är slät. För hand tar det något längre tid. Låt jäsa under bakduk tills degen fått dubbel storlek, cirka 45 min.
- Dela degen i 20 lika stora delar och forma till släta bullar. Låt jäsa på plåt med bakplåtspapper i 1½-2 timmar - tills den fått dubbel storlek.
- Sätt ugnen på 220°C . Pensla bullarna med 1 uppvispat ägg och mandelflis, grädda i mitten av ugnen cirka 10 minuter eller tills bullarna fått vacker färg. Låt svalna.
- Dela bullarna så att du får ett lock. Gröp ur bullarna lite.
Kolagrädde
- Vispa vispgrädden och vänd försiktigt ned kolasåsen.
Chokladgrädde
- Blanda vispgrädde, kakao, florsocker. Vispa till önskad konsistens.
Semlor
- Blanda mjölk med mandelmassa.
- Fyll bullarna med blandningen av mjölk och mandelmassa.
- Fördela ut grädden på bullarna.
- Tryck försiktigt tillbaka locken och sikta över florsocker.
- Servera och avnjut direkt!
Till recepten
Dela recept