Fortsätt till innehållet
Vegansk pizza Margherita

Vegansk pizza Margherita

Margherita är en av de mest populära pizzorna, enkel och god! Det här är Siri Barjes veganska variant där färska tomater, färsk basilika och chiliflakes läggs på efter gräddning för extra smak och färg.

Vegansk pizza Margherita

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • pizzadeg, färdig
  • ½ dl tomatsås
  • 150 g Valio Oddlygood® Veggie grated mozzarella flavour
  • 200 g småtomater, delade
  • 1 kruka basilikablad, färska
  • 0 kg olivolja, salt och chiliflakes

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°C med en plåt i. Låt plåten bli riktigt varm.
  2. Dra ut pizzadegen till önskad storlek.
  3. Stryk på ett tunt lager tomatsås.
  4. Toppa med riven ost.
  5. Grädda i ca 10-12 minuter tills pizzan har fått fin färg.
  6. Lägg på tomater, basilika salt och olivolja. Toppa med chiliflakes om du vill.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.