Choklad- & hasselnötstårta

Choklad- & hasselnötstårta

Choklad- & hasselnötstårta

Choklad- & hasselnötstårta

Ljuvlig choklad- och hasselnötstårta. Enkel att göra och passar lika bra till midsommar som till julens festligheter.

8 Portioner
4 h
00 ratings

Ingredienser8 Portioner

Botten

175 g
Bastongekex
75 g
50 g
Hasselnötssmör

Fyllning

3 st
Gelatinblad
350 g
Nutella
200 g
3 tsk
Kaffe
1 tsk
Whisky, valfritt
2 dl
Valio Laktosfri vispgrädde

Dekoration

20 g
Mörk choklad
25 g
Hasselnötter

Gör så här

  1. Hacka kexen, tillsätt smält smör och hasselnötssmör
  2. Täck botten på en löstagbar form (med en diameter på 20 cm) med bakpapper
  3. Tryck ut kexblandningen på botten och på sidorna av formen, låt stå i kylen under tiden som fyllningen förbereds
  4. Lägg gelatinbladen i kallt vatten och låt mjukna
  5. Vispa grädden och blanda ned whiskyn
  6. Lägg nutella i en skål, spara även lite av nutellan till dekorationen
  7. Blanda i kvargen i skålen. Smält gelatinbladen med varmt kaffe och blanda ned i bunken. Blanda ned den vispade grädden i skålen
  8. Bred ut fyllningen i formen och låt stå i 2 timmar
  9. Smält chokladen och häll ut mindre myntstora klickar på bakplåtspapper, bred ut chokladklickarna med hjälp av skedens botten för att sprida ut chokladen och låt sedan stelna i kylen
  10. Dekorera tårtan. Smält den sista nutellan som sparades i micron och häll en tunn linje runt tårtans yttre kanter med nutellan.
  11. Dekorera med krossade hasselnötter och chokladen som stelnat i kylen.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.