Fortsätt till innehållet

Fudge

En fudge är given på gottebordet och blir en uppskattad present. Tillsätt hackad mandel om du vill och smaksätt med t ex vanilj, lakrits, citronskal, kaffe, flingsalt eller chilipeppar. Möjligheterna är oändliga!

Fudge

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 2 dl
    Valio Laktosfri vispgrädde
    Valio laktosfri vispgrädde kan användas i både varm matlagning, bakning och desserter. Ge smakerna i…
    Valio Laktosfri vispgrädde 35%  5 dl
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl ljus sirap
  • 2 msk
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 200 g
  • 1 dl sötmandel, hackad (valfritt)

Instruktioner

  1. Blanda grädde, socker och sirap i en stor kastrull.
  2. Sätt i en termometer och koka kraftigt till 125°C (ca 15–20 minuter) eller gör ett kulprov.
  3. Rör ner smör och eventuellt också hackad mandel.
  4. Fördela smeten i en form med bakplåtspapper (ca 20x30 cm) och låt stelna. Skär i bitar.
  5. Förvara i lufttäta burkar i sval temperatur.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.