Hallonpaj med vaniljfyllning

Hallonpaj med vaniljfyllning

Hallonpaj med vaniljfyllning

Hallonpaj med vaniljfyllning

Underbart fräsch och god hallonpaj gjord med vaniljfyllning och citronbotten.

12 Portioner
1 h
00 ratings

Ingredienser12 Portioner

100 g
1 dl
Socker
2 ½ dl
Vetemjöl
½ tsk
Bakpulver
1 tsk
Rivet citronskal
2 msk
Citronjuice

Fyllning

500 g
200 g
2 st
Ägg
2 msk
Majsstärkelse
200 g
Färska hallon
50 g
Vit choklad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Knåda ihop smör, socker, vetemjöl, bakpulver och citronskal i en skål till en smulig blandning.
  3. Tillsätt citronsaften och knåda degen jämn.
  4. Tryck ut degen på en pajforms botten och kanter (ca 24 cm i diameter).
  5. Blanda vaniljsås, crème fraiche, ägg och maizena i en bunke. Häll blandningen i pajformen.
  6. Lägg hallon på ytan av vaniljblandningen och smula där efter ner vit choklad.
  7. Grädda pajen i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 30 minuter. Låt din hallonpaj svalna väl innan servering.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.