Fortsätt till innehållet
Hallonpaj med vaniljfyllning

Hallonpaj med vaniljfyllning

Lättlagad paj som är godast att göra på sommaren när hallonen smakar som mest. Resten av året går det bra med frysta hallon även om pajen inte blir riktigt lika söt.

Hallonpaj med vaniljfyllning

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 100 g
    Valio Laktosfri smör
    Smör gjort på färsk grädde och en nypa salt. Passar både matlagning och bakning. Smöret…
    Valio Laktosfri smör 500 g
  • 1 dl strösocker
  • 2½ dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 tsk citronskal, finrivet
  • 2 msk citronjuice

Fyllning


Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Blanda smör, socker, mjöl, bakpulver och citronskal i en skål till en smulig deg. Tillsätt citronsaften och knåda degen jämn.
  3. Tryck ut degen i en pajform (ca 24 cm i diameter).
  4. Blanda vaniljsås, crème fraiche, ägg och maizena i en bunke. Häll blandningen i pajformen.
  5. Tryck ner hallonen. Hacka chokladen och lägg ovanpå.
  6. Grädda pajen i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter.
  7. Låt svalna innan servering.

Till recepten


Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.