Fortsätt till innehållet
Helans krämiga grönkålspasta

Helans krämiga grönkålspasta

Ett enkelt och snabblagat vardagsrecept på en krämig, laktosfri grönkålspasta.

Helans krämiga grönkålspasta

Ingredienser

portioner

Observera: Ändringen av dosmängden baseras på en teknisk beräkningsformel. Kalkylatorn kan konvertera måttet till gram för att ge den exakta mängden. Om nödvändigt, verifiera proportionerna av råvarorna från originalinstruktionerna. Ändring av doseringsmängd måste beaktas, t.ex. i stekpannans storlek och tillagningstiden. När du läser instruktionstexten, observera att texten inte ändras efter dosmängden.

Läs mer om att ändra dosmängder
  • 200 g pasta
  • 250 g körsbärstomater
  • 100 g grönkål
  • vitlöksklyftor
  • ½  citron
  • 2 dl
    Valio Laktosfri mellanmjölkdryck
     I Valio laktosfri mellanmjölkdryck har vi låtit alla smaker, vitaminer och mineraler vara kvar -…
    Valio Laktosfri mellanmjölkdryck 1,5% 1L
  • 1½ dl
    Valio Laktosfri lätt crème fraiche 12%
    Valio laktosfri lätt crème fraiche har en naturell, krämig, god och fyllig smak. Passar bra…
    Valio Laktosfri lätt crème fraiche 12% 200 g
  • 1 tsk lökpulver
  • 1 krm citronpeppar
  • 0 kg salt

Vid servering

  • 0 kg parmesan, riven

Instruktioner

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen i saltat vatten.
  2. Skär bort den hårda stjälken från grönkålen och hacka den fint. Dela tomaterna om de är stora. Skala och finhacka vitlöken.
  3. Stek kålen i olja tillsammans med tomaterna. Tillsätt vitlöken och fräs lite till, pressa över saften från citronen.
  4. Tillsätt mjölk, crème fraiche, alla kryddor och koka ihop. Rör ner pastavattnet till en krämig sås. Lägg i pastan och smaka av med salt.

Vid servering

  1. Toppa med färskriven parmesanost.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.