Rosa kokos- och browniekaka

Rosa kokos- och browniekaka

Rosa kokos- och browniekaka

Rosa kokos- och browniekaka

En läcker tårta av brownietyp smaksatt med kokos och garnerad med chokladöverdrag, frystorkade hallon och pistagenötter.

12 Portioner
3 h
00 ratings

Ingredienser12 Portioner

2 ½ dl
vetemjöl
1 dl
kakao
1 dl
strösocker
1 dl
farinsocker
2 tsk
vaniljsocker
2 tsk
bakpulver
1 nypa
salt
1 st
ägg
1 ½ dl
kokosgrädde
50 g
1 dl
kokande vatten

till formen

15 g
1 msk
kakao

glasyr

200 g
vit choklad
1 dl
kokosgrädde
rosa eller röd karamellfärg
½ dl
osaltade pistagekärnor
5 g
frystorkade hallon
1 st
lime (skalet)

Gör så här

  1. Smörj en kakform Ø 20 - 22 cm och pudra den tunt med kakaopulver.
  2. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Tillsätt ägg och kokosgrädde (1 ½ dl) samt smält smör. Vispa till en slät smet. Tillsätt hett vatten i en tunn stråle under kraftig vispning. Häll smeten i pannan.
  3. Värm kokosgrädde och hackad vit choklad i en kastrull under omrörning tills chokladen smält. Ta bort från spisen. Färga med karamellfärg, använd färgen försiktigt och tillsätt gradvis.
  4. Smula grovt i det mesta av hallonen, limeskalet och de krossade pistagenötterna.
  5. Ringla glasyren över kakan.
  6. Strö över resten av hallon-nötsmulet på ytan. Ställ i kylen tills glasyren svalnat.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.