Växtbaserad kladdkaka

Växtbaserad kladdkaka

Växtbaserad kladdkaka

En riktigt god kladdkaka är aldrig fel. I det här receptet, som är växtbaserat, serveras den med ett härligt jordnötscrunch och vaniljvisp.

10 Portioner
45 min
33 ratings

Ingredienser10 Portioner

Kladdkaka

3 dl
Vetemjöl
2 dl
Strösocker
1 ½ dl
Kakao
150 g
Veganska chokladknappar
1 tsk
Bakpulver
1 nypa
Salt
100 g
Växtbaserat margarin
2 dl
½ dl
Lönnsirap

Jordnötscrunch

100 g
Salta jordnötter
½ dl
Strösocker

Vaniljvisp

2 ½ dl
2 tsk
Vaniljsocker

Till formen

15 g
Växtbaserat margarin
1 dl
Ströbröd

Gör så här

  1. Kladdkaka

  2. Värm ugnen till 200 C. Smöra och bröa en form, ca 22 cm i diameter.
  3. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
  4. Smält margarinet och blanda ner det. Blanda sedan ner lönnsirap och Easy cooking.
  5. Häll ner smeten i formen och grädda i ca 15 minuter tills den stelnat på ytan men fortfarande är krämig inuti. Ta ut kakan och låt den svalna lite före servering.
  6. Jordnötscrunch

  7. Värm en stekpanna till medelhög temperatur. Lägg ner jordnötterna och sockret och rör runt i några minuter tills sockret är karamelliserat. Häll då snabbt upp det på en tallrik och låt det svalna helt. Hacka därefter jordnötscrunchet.
  8. Vaniljvisp

  9. Blanda Easy Whipping med vaniljsockret och vispa tills det är luftigt och krämigt.
  10. Servera kakan med jordnötscrunchet och vaniljvispet.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.