Vegansk kanelbullesås

Vegansk kanelbullesås

Vegansk kanelbullesås

En veganska efterrättssås som smakar nybakt kanellbulle. Här serveras den till syrliga frukter tillagade i ugn.

6 Portioner
30 min
00 ratings

Ingredienser6 Portioner

5 dl
Oddlygood® havredryck
4 msk
Farinsocker
2 tsk
Vaniljsocker
½ tsk
Kardemumma
½ tsk
Kanel
2 msk
Majsstärkelse
½ tsk
Snabbkaffepulver
1 nypa
Salt

Frukt i ugn

400 g
Äpplen i små klyftor
2 dl
Surkörsbär (konserv)
2 dl
Krispig müsli

Gör så här

  1. Mät upp 4 dl havredryck, farin- och vaniljsocker, kardemumma och kanel. Låt koka i ett par minuter.
  2. Ha till sist i havredrycken och stärkelsen så att det blir en jämn blanding. Tillsätt redningen i kastrullen under omrörning.
  3. Koka i några minuter och rör om då och då. Smaksätt med snabbkaffepulver och salt.
  4. Lägg kastrullen i ett kallt vattenbad. Rör om då och då. Häll den avsvalnade såsen i en kanna och ställ i kylskåpet. Kyl ner den. Såsen kan vid behov spädas med lite havredryck.
  5. Frukt i ugn

  6. Fördela äppelklyftorna och de avrunna körsbären på en plåt klädd med bakplåtspapper.
  7. Grädda i övre delen av ugnen i 250 grader i 10 minuter. Ha på müsli och grädda i ytterligare cirka 3 minuter, så att müslin blir varm och får lite färg.
  8. Servera den varma frukten med kanelbullesåsen.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra er användarupplevelse och samla in användarstatistik. Genom att fortsätta att använda webbplatsen godkänner ni att vi använder cookies.Läs hela Valios integritetspolicy ›