Vegansk kanelbullesås

Vegansk kanelbullesås

Vegansk kanelbullesås

En veganska efterrättssås som smakar nybakt kanellbulle. Här serveras den till syrliga frukter tillagade i ugn.

6 Portioner
30 min
00 ratings

Ingredienser6 Portioner

5 dl
Oddlygood® havredryck
4 msk
Farinsocker
2 tsk
Vaniljsocker
½ tsk
Kardemumma
½ tsk
Kanel
2 msk
Majsstärkelse
½ tsk
Snabbkaffepulver
1 nypa
Salt

Frukt i ugn

400 g
Äpplen i små klyftor
2 dl
Surkörsbär (konserv)
2 dl
Krispig müsli

Gör så här

  1. Mät upp 4 dl havredryck, farin- och vaniljsocker, kardemumma och kanel. Låt koka i ett par minuter.
  2. Ha till sist i havredrycken och stärkelsen så att det blir en jämn blanding. Tillsätt redningen i kastrullen under omrörning.
  3. Koka i några minuter och rör om då och då. Smaksätt med snabbkaffepulver och salt.
  4. Lägg kastrullen i ett kallt vattenbad. Rör om då och då. Häll den avsvalnade såsen i en kanna och ställ i kylskåpet. Kyl ner den. Såsen kan vid behov spädas med lite havredryck.
  5. Frukt i ugn

  6. Fördela äppelklyftorna och de avrunna körsbären på en plåt klädd med bakplåtspapper.
  7. Grädda i övre delen av ugnen i 250 grader i 10 minuter. Ha på müsli och grädda i ytterligare cirka 3 minuter, så att müslin blir varm och får lite färg.
  8. Servera den varma frukten med kanelbullesåsen.

Hitta fler recept!

Sök olika recept på typ och läsa populära recept.